Facebook YouTube RSS
 
 
Home » Bildbehandling » Vatten
formats

Vatten

Här är mitt bidrag till fotoutmaningen Tema Söndag, som denna vecka hade temat “Vatten”.

Hur tog jag bilden?

Jag använde en Canon EOS 550D och ett 50 mm objektiv med bländare 1,4.  Slutarhastigheten ställde jag 1/2000. Hade jag ställt hastigheten till 1/4000 så hade jag visserligen inte fått rörelseoskärpa men då hade bilden blivit för mörk och jag ville inte höja ISO mer än det redan var (800).

Riggat

Jag ställde glaset vid ett fönster och använde bara naturligt ljus. Med häftmassa satte jag upp ett blått papper för fönstret så att jag fick en b å bakgrund och ljuset bara släpptes in ovanifrån.
Jag köper ofta stora färgade papper på stormarknader och Ö o B (leksaksavdelningen eller kontorsavdelningen har ofta billigt papper för pyssel och scrapbooking) .

Kameran ställdes in enligt ovan och dessutom satte jag den i läget för seriebildtagning. Jag började släppa ner glaspärlorna i samma stund jag tryckte på avtryckaren och sedan lät jag massor med pärlor falla och kameran fick fortsätta plåta tills minnet var fullt.

Bilderna togs i råformat (som alltid).

Redigering

I Camera Raw höjde jag clarity och blacks, samt lade på lite vinjettering i Lens Correction.  I Photoshop ställde jag in upplösningen till 72 ppi och önskad storlek och till sist skärpte jag upp bilden (Filter -> Sharpen -> Unsharp Mask) och lade på min signatur.

 
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© Sachikos Fotoskola
credit